Входна врата - един от най-важните избори за сигурността на дома ни

Входна врата – един от най-важните избори за сигурността на дома ни

Когато избирате нова входна врата за дома си, Вие сте изправени не само пред дилемата как тя ще подхожда на цялостната архитектура, но и дали Ви предоставя сигурност и енергийна ефективност. Накратко, входната врата трябва да бъде оборудвана с достатъчно функции за безопасност, като специални ключалки или скрити шипове. Количеството и сложността на тези допълнителни елементи зависи главно от това къде живеете – в многолюден град или в провинцията; в панелен блок или в тухлено жилище.

Добрата входна врата трябва да Ви защитава не само от влизане с взлом, но и от външните влияние – студ, пек, дъжд. Понастоящем, най-предпочитани материали за входна врата са фибростъкло, дърво и стомана, като всеки от тях има свои предимства и ограничения, главно свързани с Вашия бюджет и визия.

Вратите от фибростъкло са енергийно ефективни и не искат голяма поддръжка. Произвеждат се в почти всеки цвят и текстура. Дървените врати са класически избор, но искат много грижи. Ако живеете в апартамент, то със сигурност ще се нуждаете от втора, метална врата, която да предпазва дървото от влагата в коридора. Стоманените модели са рентабилни и много издръжливи. Техен особено популярен вариант са блиндираните врати – масивни, стабилни и дълготрайни.

Блиндираните врати имат разнообразен релеф и няколко вида ядра, включително със стоманен скелет. Можете да ги персонализирате, да сложите секретна ключалка, резе, алармена система, шпионка с видеокамера, дори да я свържете със смартфона си, за да получавате известия при всеки опит за влизане с взлом.

Друг важен фактор при избора на входна врата е отварянето. Повечето модели се отварят навътре и това е подходящо за домове с обилен снеговалеж. Ако обаче климатът във Вашия район е предимно ветровит, то тогава изберете отваряне навън. Също така, ако трябва да избирате между обикновена и врата с каса, изберете вторият тип, особено ако е блиндирана, защото тежестта ѝ ще се окаже твърде голяма за сегашните Ви панти.

Публикацията е спонсорирана от VratiABC.com град Стара Загора

Related Posts

Leave A Reply